Prema reuzltatima istraživanja, vozila marke Tojota su najbolji izbor za dugotrajne automobile, sa šest od top 10 i 10 od top 20 mesta na listi. Zanimljivo je napomenuti da nijedan od najboljih automobila nije model marke Leksus.

SUV-ovi i kamioneti

Veliki SUV-ovi i kamioneti obično traju najduže, čineći polovinu liste top 20. Ova vozila su generalno velika, teška i izdržljiva.

Foto: N.Karlić

 

Velika trojka

Tri najbolja vozila s najvećim potencijalom za dugotrajnost su:

  • Tojota Sequoia: 296.509 milja (oko 477.000 kilometara)
  • Tojota Land Cruiser: 280.236 milja (oko 451.000 kilometara)
  • Ševrolet Suburban: 265.732 milja (oko 427.000 kilometara)

Studija takođe uključuje podatke o nekoliko drugih vozila koja su takođe sposobna za dug život na putevima. Među njima su sedani poput Tojota Prius, Tojota Avalon i Tojota Kamry Hibrid, koji nude izuzetnu ekonomičnost goriva.

Takođe je istraženo i trajanje kamioneta i minivenova, pri čemu se Tojota Tundra, Honda Ridgelin i Tojota Takoma ističu kao top tri kamioneta. Među minivenovima, najdugotrajniji su Tojota Sijena, Honda Odisi, Dodž Grand Karavan i Kia Sedona.

Važno je napomenuti da ovi podaci ne garantuju da će svako vozilo dostići ove kilometraže, ali sugerišu da imaju potencijal za to ako se redovno održavaju i brinu o njima, napominje Autovik.

BONUS VIDEO: