Лена Ковачевић се одлично сналази пред камерама, а добро јој иде и у кухињи.

Кулинарске вештине свакодневно тренира, што из љубави, што због чињенице да има породицу која обожава њене специјалитете, посебно колаче и торте. 

Да је експерт за посластице још једном је доказала током гостовања у емисији ”Практична жена”, а рецепт Лене Ковачевић за чоколадни тарт без печења вам преносимо у целости. 

Састојци за подлогу

  • 250г млевеног кекса
  • 25г какао праха
  • 100г отопљеног путера
  • 2 кашике меда
  • 1 кашика рума
  • 3 кашике млека

Састојци за ганаж

  • 200мл неутралне павлаке
  • 100г чоколаде за кување
  • 200г млечне чоколаде
  • јагоде или неко друго воће по жељи

Припрема

Састојке за подлогу помешајте и смесу утисните у калуп за тарт. За ганаж отопите чоколаду са слатком павлаком и прелијте преко коре.

Охладите тарт у фрижидеру најмање 3 сата, а затим украсите свежим јагодама или другим воћем по жељи.

БОНУС ВИДЕО: