Поново је у редовима "орлова" најзапаженији био капитен ове генерације Богдан Богдановић који је предводио Србију са 23 поена.

Поред њега, врло битне роле имали су и Никола Милутинов који остварио нови дабл-дабл са 16 поена и 10 скокова, док је велико изненађење за Канађане био Огњен Добрић који је такође убацио 16 поена.

Треба истаћи и одличну партију Алексе Аврамовића, који је био најбољи дефанзивац на терену те је задавао главобоље канадским звездама. 

Фото: ФИБА Баскетбалл

 

Са друге стране, "панцери" су славили против репрезентација САД резултатом 113:111, у једној веома квалитетној утакмици високог интензитета. Виђено је прегршт лепих потеза, као и огроман број поена.

Фото: ФИБА Баскетбалл

 

Најбољи у редовима Немачке био је Андреас Обст који је убацио 24 поена, а пратили су га Франц Вагнер са 22, Данијел Тајс који је дао поен мање, као и капитен ове генерације Денис Шрудер који је меч завршио са 17 убачених поена.

Немачка је најпријатнијe изненађења овог турнира и екипа која не зна за пораз. До сада су одиграли седам утакмица и имају максималан учинак, а у чак четири меча су постигли 100 или више поена.

Након историјског успеха немачке кошарке, селектор ове екипе Гордон Херберт имао је интересантну конференцију за медије на којој је изјавио да не зна готово ништа о селекцији Србије.

Фото: ФИБА Баскетбалл

 

- Победили су Канаду? - изненађено је Херберт упитао новинаре, а потом и додао:

- Нисам имао појма о томе. Био сам 100% фокусиран на нашу утакмицу, тако да нисам видео да је Србија играла - рекао је 64-годишњи селектор немачке кошаркашке репрезентације. 

 

 

- Селектор Пешић ми је пријатељ, велики тренер. Он је један од најбољих европских тренера свих времена. То је све што знам о Србији - закључио је Херберт.

Са друге стране, један од најбољих играча Немачке, стартни центар Данијел Тајс имао је потпуно другачију изјаву. 

- Биће то сјајна утакица, два најбоља тима на Светском првенству играју у финалу. Знамо се, они знају нас, ми њих. Познајем Пешића још док је радио у Немачкој. Играју снажно, слично нама, види се да влада велико заједништво код њих. Понављам, два најбоља тима су у финалу - закључио је 31-годишњак из Салцгитера.

Фото: FIBA Basketball

 

Подсетимо, финални меч је на програму у недељу, 10. септембра, од 14.40 часова по нашем времену.

БОНУС ВИДЕО:

"ЛУДАЧКИ ЈЕ БИЛО ОД СТАРТА" Маринковић, Гудурић и Јовић о полуфиналу Мундобаскета

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".