Наиме, како је глумица открила у својој објави на друштвеној мрежи Инстаграм, њој је урађен скенер који је показао метастазе на мозгу, те признала да страхује за свој живот.

- 12. јануар 2023. ЦТ је петог јануара показао метастазе на мозгу. Јучерашњи видео је приказивао процес постављања маске коју носите током зрачења мозга. Први круг зрачења је почео 12. јануара. Мој страх је очигледан. Изузетно сам клаустрофобична и много се тога дешавало у мом животу. Срећна сам што имам сјајне лекаре попут Амина Мирахдија и медицинске техничаре у Цедарс-Синаи болници, али тај страх... Промене... Време у које то све долази... Овако рак може изгледати - навела је тада у опису снимка.

Доерти је раније је признала да пише опроштајна писма и снима поруке за своју породицу, као и да је припремила одећу у којој жели да буде сахрањена.

- Припремила сам хаљиницу коју сам добила од једне од најбољих пријатељица пре неколико година. У њој се осећам посебно. Желим да будем лепа. Желим да свима останем у најбољем сећању. Трудим се последњих месеци да исправим неке дносе, да се извиним људима које сам повредила свесно или несвесно. Настојим да живим пуним плућима и уживам у ово мало времена које ми је остало - испричала је глумица једном приликом.

У јануару ове године се након 11 година брака развела од режисера Курта Исвариенка након што је сазнала да ју је преварио.

Шенон већ месец дана нема нове објаве, нити обавештава фанове о свом стању на Инстаграму. Иначе, домаћа јавност је славну глумицу заволела као једну од сестара вештица у култној серији "Чари", која се својевремено приказивала код нас.

БОНУС ВИДЕО: