Четворогодишњи близанци из Џексонвила на Флориди угушили су се након што су заспали у свом дрвеном сандуку с играчкама, пише британски Даилy Маил.

Девојчицу Аурору и дечака Келана њихов отац Дон Стар је 25. августа увече однео у кревет, а они су одлучили да се сакрију у кутији у којој су држали плишане играчке.

Остали су без кисеоника и угушили се, а ујутру их је мртве и загрљене, пронашао њихов старији брат који је мислио да још спавају.

Њихова неутешна мајка Сејди Мајерс написала је на друштвеним мрежама:

 

 

- Неће многи осетити бол губитка двоје деце у исто време, и то на начин који уопште нема смисла.

Упозорила је родитеље да такве кутије за играчке "не пропуштају ни ваздух, ни звук" кад се затворе и позвала их да кутије избаце из куће и униште.

- Ја и Дон покушавамо да схватимо све ово… Ретки ће икада сазнати какав је осећај сваку секунду у будном стању покушавати да не заплачеш у агонији. Од тог осећаја грчиш се у боловима, али јако се трудимо да нас наши дечаци не виде такве. Морам да верујем да их је нешто у овом свемиру посебно одабрало, можда како би их заштитило од неке будуће трагедије, или можда зато што су њихове душе биле пресавршене за овај свет - написала је очајна мајка.

 

 

У ноћи кад се трагедија догодила, она је била на послу, а децу је на спавање ставио њен супруг Дон. Али близанци су се током ноћи пробудили и одлучили да се играју у дрвеном сандуку за играчке.

Њихова мајка је рекла да се често дешавало да близанце ујутру нађу како спавају по разним деловима собе са играчкама разбацаним унаоколо.

"Мама, нашао сам их, спавају у кутији за играчке"

- У петак увече, необично место на ком су одлучили да се ушукају и заспе било је у њиховој дрвеној шкрињи с играчкама које користимо за чување свих њихових плишаних животиња - написала је.

Близанци су извадили већину играчака и оставили само неколико како би им било мекано, а заспали су држећи се за руке. Њихова мајка се пробудила у суботу ујутро и успаничила када је видела да нису у кревету, нити игде другде у соби.

Породица је јурцала около покушавајући да пронађе близанце пре него што је један од њихове старије браће отворио сандук и угледао их. Дечак није био свестан да су мртви.

 

 

- Мама! Нашао сам их! Спавају у кутији за играчке - рекао је он.

Међутим, мајка дечака је одмах схватила да су мртви.

- Отишла сам да проверим и одмах сам знала да нешто није у реду. Већ је било прекасно - рекла је.

Неутешна мајка упозорила је родитеље колико опасан може да буде такав сандук са играчкама.

 

 

- Нешто што нисам знала, а сигурна сам да ни многи други не знају, јесте да већина дрвених кутија за играчке не пропушта ни ваздух, а ни звук једном кад су затворене. Надам се да ће сазнање о овоме некоме помоћи и надам се да ћете одмах уништити такву кутију ако је имате код куће! Дакле, док су спавали, склупчани једно уз друго, полако су остајали без кисеоника и у року од неколико сати умрли. Нису знали шта се догађа. Нису се свесно гушили већ су заспали и умрли - рекла је њихова мајка.

Мајка је рекла да је претходне вечери затворила дрвену шкрињу, али су је деца молила да је отвори како би могли да се играју с плишаним играчкама.

- Увек сам пазила да се деца не закључају унутра, међутим, нажалост кутија је херметички затворена иако није закључана - рекла је.

Старији дечаци тренутно бораве са другим члановима фамилије док родитељи оплакују губитак близанаца.

(Телеграф/Даилy маил)

БОНУС ВИДЕО: