Кавалканте, који је прошлог месеца осуђен на доживотну робију због убиства бивше девојке Деборе Брандао у априлу 2021. пред њено двоје мале деце, попео се између два зида упирући се у њих рукама и ногама.

Он је на тај начин прошао између жилет-жице и попео се на кров, одакле се мердевинама спустио до дела затвора са мањим степеном обезбеђења и побегао датле.

На снимку се види како је Кавалкантеу током бекства стражу чувао један од затвореника у делу дворишта намењеном за рекреацију.

ЦНН је овакав начин бекства описао као "ход крабе", а наводи се да је ово друго бекство из тог затвора у округу Честер које је изведено на овакав начин и то за тек нешто више од три месеца.

Затвореник Игор Болте побегао је на истоветан начин 19. маја, али није стигао далеко.

Полиција га је ухватила само пет минута након бекства у насељу које налази близу затвора, а власти истражују да ли су се Болте и Кавалканте познавали, односно да ли је неуспели бегунац пренео оно што је извео другом затворенику.

За разлику од Болтеа, Кавалкантеа власти још увек нису пронашле иако је организована обимна потрага уз блокаду локалних путева.

Сара Брандао, сестра 33-годишње Деборе коју је Кавалканте убио, каже да живи у страху откад је чула да је он побегао из затвора.

- Била сам очајна, очајна, веома уплашена. Помислила сам на моју децу, наравно - рекла је Сара за ЦНН.

Америчка телевизија наводи да је Кавалканте и родном Бразилу тражен због убиства које се десило 2017.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".