Он је у марту прошле године злостављао, а потом убио супругу кухињским ножем. Такође је и посекао ћерку која је покушала да спасе мајку.

Психичко и физичко насиље оставља дубоке последице на жртве, а управо су деца све чешће изложена злостављању у породици.

Како стати на пут таквим родитељима и какве су санкције по њих истражује новинарка Курира Слађана Недељковић.

Отац (44) и мајка (31) из Барича приведени су од стране полиције у Обреновцу због сумње да су претукли своју ћерку (7). Детету је указана адекватна медицинска помоћ, јер је завршила са повредама главе и тела.

- Овај пример у Обреновцу заправо је један од примера физичког насиља над децом од стране оба родитеља. И најчешће извор физичког насиља над децом нема никакве везе са дететом - рекла је Драгица Даниловић, психолог.

- Након тога они ће бити саслушани од стране поступајућег јавног тужиоца који ће након тог саслушања одлучити да ли ће им дати предлог да се одреди притвор. Уколико тужилац то буде одлучио тај предлог иде код судије за претходни поступак...који у почетку траје 30 дана - рекао је Милан Трајковић, адвокат.

Због све чешћих случајева насиља над децом у породици, социјалне службе имају пуне руке посла и задатак да дете одвоје од насилника.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".