On je u martu prošle godine zlostavljao, a potom ubio suprugu kuhinjskim nožem. Takođe je i posekao ćerku koja je pokušala da spase majku.

Psihičko i fizičko nasilje ostavlja duboke posledice na žrtve, a upravo su deca sve češće izložena zlostavljanju u porodici.

Kako stati na put takvim roditeljima i kakve su sankcije po njih istražuje novinarka Kurira Slađana Nedeljković.

Otac (44) i majka (31) iz Bariča privedeni su od strane policije u Obrenovcu zbog sumnje da su pretukli svoju ćerku (7). Detetu je ukazana adekvatna medicinska pomoć, jer je završila sa povredama glave i tela.

- Ovaj primer u Obrenovcu zapravo je jedan od primera fizičkog nasilja nad decom od strane oba roditelja. I najčešće izvor fizičkog nasilja nad decom nema nikakve veze sa detetom - rekla je Dragica Danilović, psiholog.

- Nakon toga oni će biti saslušani od strane postupajućeg javnog tužioca koji će nakon tog saslušanja odlučiti da li će im dati predlog da se odredi pritvor. Ukoliko tužilac to bude odlučio taj predlog ide kod sudije za prethodni postupak...koji u početku traje 30 dana - rekao je Milan Trajković, advokat.

Zbog sve češćih slučajeva nasilja nad decom u porodici, socijalne službe imaju pune ruke posla i zadatak da dete odvoje od nasilnika.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".