После пласмана у полуфинале УС опена, Ноле је коментарисао је тријумф наших кошаркаша против Литваније у Манили.

- Због временске разлике нисам имао прилику да гледам ниједну утакмицу, али пратим резултате и све што се дешава. Много ми је драго што су у полуфиналу. Мало ко је, судећи по новинским чланцима, очекивао да ће они догурати до полуфинала, али ето, показали су да имају квалитет, упркос изостанку неколико врхунских играча. Имају заједништво, и вероватно их је ово што се десило с Боришом још више ујединило и мотивисало да догурају што даље. Желим им срећу, надам се да ће ући у финале - каже Новак.

На опаску "Хоћеш да будеш прави Србин и да кажеш – јесам ли вам рекао за кошаркаше?", Новак уз осмех одговара:

Фото: Профимедиа

 

- Не, нећу. Не верујем да је то због мене, јер ја сам само истакао оно што је очигледно. Из перспективе спортисте - не волим када се неке ствари незаслужено пишу и раде, критикују и тако даље. Људи су томе склони да одмах нешто кажу, осуде или истакну неко мишљење у тој инстант култури у којој данас живимо, а да немају довољно информација о неком случају или ситуацији. Притом, не разумеју колико то има ефекта и утицаја на људску психологију, на све нас, иако ми се трудимо да се изолујемо. Са друге стране, тим момцима је битно да осете подршку нације, да имају људе иза себе. Мислим, ми јесмо кошаркашка нација, знам шта су рекли и Пешић и Јокић и разумем тај део, али верујем да људи воле кошарку, воле спорт и да подржавају, репрезентацију - каже Новак и додаје:

- Игре за репрезентацију не могу да се пореде ни са чим другим. Мени је једина жал, у свим изборима у животу што нисам део колективног спорта, управо због тог тимског амбијента, али ми у индивидуалном спорту имамо прилику да кроз Дејвис куп и АТП Куп играмо за репрезентацију и ја се од срца радујем што ћу бити са својом екипом следеће недеље у Шпанији. Ти тренуци су незаборавни; дружење, тај осећај поноса што носимо ту тробојку на срцу. То је велика привилегија и част.

БОНУС ВИДЕО: