Репрезентативцу Србије у кошарци је морао да буде извађен бубрег након утакмице са Јужним Суданом на Мундобаскету у Манили.

Новак му је послао поруку подршке, да би му Бориша убрзо захвалио преко Инстаграма.

- Стварно ми је много жао због тога што се десило Бориши. Није изгледало толико јако када се гледа преко екрана, али шта је то све произвело... Страшна ствар. Послао ми је поруку на Инстаграму, захвалио се на подршци, узвратио сам му речима подршке. Рекао сам да му шаљемо енергију да оздрави, да се молимо за њега. Јако ми је криво што је доживео тако нешто, то не желимо никоме да се деси – бубрег је човек изгубио, не памтим да се скоро десило нешто слично у спорту. Не познајем га лично толико добро, али оно што сам читао о њему и што други кажу јесте да је изузетно добар човек, са правим вредностима, да много воли Србију и да то показује из године у годину. Желим му што бржи опоравак, не знам како ће то изгледати у будућности, али надам се да ће моћи да игра кошарку - рекао је Ђоковић.

Кошаркаши Србије у полуфиналу Светског првенства играју у петак од 10.45, док ће Ђоковић у истој фази Ју-Ес опена наступити истог дана, само у вечерњим часовима по српском времену.

Фото: Профимедиа

 

- Видео сам и селектора Пешића и капитена Богдана, сви у сваком интервјуу говоре о њему, о вези и међусобној подршци - закључио је Новак.

Подсетимо, Ноле је јуче послао подршку повређеном Бориши Симанићу објавивши његову фотографију на Инстаграм профилу, као и детаљ са меча када је добио ударац у бубрег.

Послао му је љубав и молитву, а посебно су емотивне речи испод објаве коју је поделио Новак.

- Кажу бубрег јер не разумеју да си дао срце. Са једним бубрегом се живи, али без срца попут твог се животари.

Фото: Инстаграм принтскрин/djokernole

 

На друштвеним мрежама сада се појавила прва фотографија српског кошаркаша Борише Симанића након операције у којој му је одстрањен бубрег.

Након што је први пут оперисан у ноћи између 30. и 31. августа дошло је до компликација у постоперативном току и 25-годишњи кошаркаш је у недељу поново оперисан и том приликом уклоњен му је бубрег.

Након неколико критичних дана из Маниле су у уторак коначно стигле добре вести. Опоравак иде добрим током и Бориши се коначно вратио осмех на лице.

На друштвеним мрежама појавила се и прва фотографија храброг кошаркаша из болнице. Бориша је насмејан и види се како показује три спојена прста.

 

"Орлови" чекају противника

Кошаркаши Србије јуче су успели да се пласирају у полуфинале Светског првенства у кошарци након фантастичне победе против селекције Литваније резултатом 87:68. "Орлови" у борби за финале чекају бољег из дуела Канада-Словенија, а овај меч је на програму од 14:30.

У другом полуфиналном мечу, репрезентација САД-а чека бољег из меча Немачка-Летонија који почиње од од 10 часова и 45 минута.

БОНУС ВИДЕО:

"НИСМО МНОГО ПРИЧАЛИ У ЈАВНОСТИ": Милутинов после пласмана у полуфинале СП

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".