Глумица Мирка Васиљевић важи за једну младу жену којој је породица све на свету и која се труди да исту сачува. Она је сада открила како проводи слободно време и да ли га има: 

- У Београду ми је луксуз ако око осам или девет сати увече имам времена да погледам филм са друштвом или кући због обавеза, тако да када може да се споји лепо и корисно прихватим. Што се тиче глуме и глумачког посла не тражим одмор.

Мирка као и све друге мајке воле летњи распуст када су деца код куће. 

- Обожавам распуст, колико год да кажем клинцима да се више радујем распусту од њих, а делује нестварно, то је апсолутно тако. Зато што нема гледања на сат, да ли су кренули, вратили се, који је дан, контролни, изненадна испитивања, јел треба да се поправља оцена, немам те муке и бриге. Можемо да радимо шта и како нам се ради- каже Васиљевићева.

Није је заобишло питање о венчању са њеним изабраником фудбалером, Вујадином Савићем: 

- Свако мало ме пита Вујадин, увек му кажем: “врло радо, хоћу, али ти толико мало времена имаш од свог посла, то је свега два пута годишње по десетак дана. Ми смо сви жељни тебе, нашег времена, да радимо шта нам се ради и како нам се ради“. То искористимо да отпутујемо негде. Радећи емисију “Свадба из мог краја“ увидела сам колико за свадбу има припрема. Доста пријатеља имамо у Београду, фамилије су се прошириле, у иностранству имамо пријатеље те је број званица порастао и баш би требала да буде озбиљна организација. Увек кажем, “хајде да отпутујемо, до године, до године ће свадба“ и тако већ четрнаест година. Пошто је Вујадин мушкарац код њега је лакше јер он не размишља о декорацији. А ја морам и о линији и да ли сам наспавана - искрена је глумица.

Фото: АТА имагес

 

 

Када је у питању ауторитет одговорила је ко је строжији: 

- Некада сам ја строжи полицајац, некада Вујадин, ту треба држати златну средину. Треба бити пријатељ са децом да немају стегу, страх, да имају поверење, а опет да се знају границе ко је дете а ко родитељ - искрена је била глумица.

Открила је када се јавила њена љубав према камери и телевизији: 

- Као мала сам почела и била дечији водитељ. Тада сам се у позитивном смислу “заразила“ овим послом, камером и свиме што постоји на камери и што се снима. Одазовем се позивима за фестивале јер могу да видим колеге, неке са којима сам доста времена проводила - каже Мирка, која у престоници има мало времена за приватне ствари.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: