Јашар Ахмедовски и Шабан Шаулић годинама су били нераздвојни, а њихово пријатељство било је за пример другима са естраде. Међутрим, у једном тренутку све се променило и певачи нису причали готово 20 година, а крах пријатељства две деценије била је мистерија.

Фото: АТА имагес

 

У недавној исповести, Јашар је открио своју комплетну животну причу, али и признао је зашто је дошло до прекида односа. Певач је отворио душу и навео шта га је навело да након свега ипак оде на његову сахрану.

"Мислим да сам ја још кад сам био мали, први разред, знао чиме ћу да се бавим. Музиком. То је била моја жеља. Само то. Певао сам по кафанама, а онда сам срео Шабана Шаулића. Он ми је био узор, његове песме сам волео. Када ме је чуо, рекао ми је: "Ти не смеш да останеш овде ниједан секунд, одмах да идеш за Београд!" Снимио сам прву плочу "Ружо моја, најмилији цвете", 1980. године. Плоча је прошла одлично, била је мегахит. После два месеца сам био на свим топ-листама и ушао у топ десет певача. Био сам атракција, најмлађи певач у то време" причао је Јашар и открио зашто је пукло пријатељство са Шабаном.

- Нисам говорио са Шабаном након породичне трагедије 25 година и не знам зашто се то десило. Мислио сам да ћемо некада проговорити и да ће ми рећи о чему се ради. Када је погинуо, нисам могао да издржим и отишао сам на сахрану - испричао је Јашар у емисији "Премијера викенд-специјал".

Фото: Игор Маринковић

 

- Раније смо живели заједно, били смо 24 сата заједно, баш сам га волео, и као човека и као певача, жао ми је што је све тако било. Са њим сам почео, са њим сам и завршио, много сам га волео и био сам му велики пријатељ. Први сусрет је био у кафани где је певао Халид Бешлић, тада он није још ништа снимио. Када сам певао, напунио сам кафану, те су ме одмах питали да радим ту. С обзиром на то да је Халид ту већ певао и да би била два певача, а ниједна певачица, препоручили су ми ресторан на Илиџи, где сам одмах добио посао и касније упознао Шабана, који ме је довео у Београд и за седам дана снимио први албум - рекао је он.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".