Деведесете године прошлог века остаће упамћене и по препознатљивој музици која је тада била актуелна. Бендови су имали огромну популарност, а група "Луна" била је једна од најпознатијих. На музичкој сцени појавила се пре две и по деценије, а уз Чеду Чворка најпрепознатљвија је била Маја Марковић.

 

Колико је певачица у то време била популарна присетио се њен некадашњи колега из бенда.

Фото: Милена Анђела

 

 

- Резултат је уследио када су ‘Вечерње новости’ имале вече када су бирали ‘Идеалног Југословена’ и ‘Идеалну Југословенку’, 450.000 разгледница, па се добијао ауто и тако даље. ‘Идеалан Југословен’ је те године био Дејан Бодирога који је проглашен и за најбољег кошаркаша, не знам ко је био други, трећи, знам да је Слободан Милошевић био четврти, а Маја Марковић је била пета као најпопуларнија Југословенка, а иза ње је била Светлана Ражнатовић са 50 хиљада мање гласова, и те године су Дејан Бодирога и Маја Марковић били проглашени за идеалног Југословена и Југословенку. Маја је тада имала 20 година, то је био велики успех и непојмљив - испричао је недавно Чеда а онда се дотакао и тренутка када је Маја 2006. године напустила групу.

 

 

 

 

- Функционисали смо лагано, а њен одлазак за мене је био катастрофалан, у сваком смислу и професионалном и људском, нисам то могао дуго да прихватим, годинама сам се борио и када ме неко пита шта је разлог, ја не знам.

Две године је није било у медијима, а онда је започела соло каријеру.

Маја Марковић годинама је певала на крузерима, а сада заједно са супругом ради на новим пројектима. Ипак, каријеру на прекоокеанским бродовима не планира у потпуности да запостави.

 

 

- Не. Када су позитивне ствари у питању, када је нешто квалитетно и траје, то задржим. Само проширујем видике. Оно што не ваља и што не иде, иде у прошлост. Што се тиче крузера, то је једно позитивно искуство и нешто што је другачије од онога што је каријера и што је присутно у мом животу. Крузираћу онда када ми то треба - рекла је Маја за "Курир".

Многи коментаришу да се певачица уопште није променила, те да изгледа исто као и 2006. године, када је напустила групу "Луна".

БОНУС ВИДЕО: