Овим речима, почела је потресно писмо посвећено девојчици А.Б. (11) која је убијена у пуцњави у школи "Владислав Рибникар" њена другарица. Мајка убијене девојчице поделила је ово писмо на друштвеним мрежама уз опис: "Једна мала девојчица одржала је лекцију одраслима о сећању. Срце драго и препаметно".

"Верујем да негде постојиш"

Писмо које је девојчица написала Ани, преносимо у целости:

"Драга Ана, пишем ти ово писмо иако знам да смо удаљене хиљаде небеских миља. Дубоко у себи верујем да негде постојиш и да се управо сада сећаш свих својих другара, па и мене. Можда видиш како нас две заједно трчимо Крашићима са целим возићем деце, која јуре за тобом јер те обожавају.

Видим све нас како скачемо са стена. Видим воду која пршти и на сунцу се пресијава као звездано небо на којем си ти сада. Чини ми се да земља и небо могу бити веома близу. Зато стално мислим на тебе.

Сећам се нашег смеха док весело скачемо по обали и морских јежића које заједно вадимо. Сећам се наших играчкица….Једну од њих сад држим у руци. То је сова "ушара" коју си ми извукла из стаклене кутије, јер ја никако нисам могла да је "упецам". Нећу заборавити наш загрљај и весело поскакивање кад си успела да оствариш моју жељу.

Нисам стигла да ти кажем да ми је та совица послужила као реквизит на часу биологије кад сам предавала лекцију о адаптацијама сове "ушаре". Нисам ти рекла ни да са том сивом меканом совицом спавам сваке ноћи. Она ме је подсећала на лето, мирис мора и твоје присуство.

Сада више није тако. Питам мудру сову да ми објасни зашто се свет преокренуо. Она само гледа у мене својим великим очима, исто као и моји родитељи када им поставим то питање.

Желим да те се сећам као и прошле године у ово време када сам мислила да ћемо се срести на мору. Не знам колико дуго могу заваравати себе, али тако ми је много лакше.

Надам се да те је плаво небо загрлио као некада плаво море. Нећу те заборавити. Бићеш увек моја небеска другарица са којом се смејем и гледам залазак сунца у Боки. Када нестане и последњи зрак светлости, рећи ћу ти: "Лепо спавај!"

Волим те!"

БОНУС ВИДЕО:

"УЖИВАМО КАД НАСМЕЈЕМО ЉУДЕ": "Новости" у живописном насељу Срема, јединственог имена

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".