На Инстаграм страници official.bih.srb.hr.cg на којој се објављују интересантни снимци и фотографије из региона, недавно је осванула слика која приказује аутомобил са хрватским таблицама паркиран у Крушевцу, на којем је неко оставио поруку: "Добродошли у Србију".

Сада је забележена слична ситуација, само обрнута.

Фотографија приказује ауто са београдским таблицама, паркиран у Истри, на чијем је задњем стаклу неко написао: "Добродошли у Хрватску".

Као и прва фотографија, и ова је изазвала велики број коментара.

"Потребно је више таквих људи", "Дивно.Биће тих неких дружења.", "Биће лијепо када се ово деси у Сплиту, Задру... За Истру то и није неко изненађење", били су неки од њих.

- Истра јесте званично Хрватска али у ствари етнички није Хрватска и Истра никада није била непријатељски расположена према Србији, за разлику од других крајева Хрватске, то увек треба имати на уму. Захваљући погрешној политици после Другог светског рата па надаље Хрватска је избегла да има барем две покрајине, а то су Истра и Далмација, али зато су Србији наметнуте две покрајине да би била слабија, ово коментаришем не из разлога што некога мрзим већ износим чињенице - гласио је један од дужих коментара.

БОНУС ВИДЕО: