Андрија из Србије описао је профиле људи који годинама летују у Грчкој. Мада је било и оних којима је објава засметала, многи су је испратили са одушевљењем и смехом.

Неи Пори - најгори, спремни да бране избор за летовање као каубојци утврђење. Шта их тамо толико привлачи није ником јасно, Грцима поготово. Заједнички именитељ плажа, дечица, комарци.

Паралија - буквар српског туризма. Ко положи иде даље, мада многи нису прешли у већи разред. Дестинација за туристе који стране језике причају рукама. Слике мора и плаже се у групама деле понекад јер је само понекад море чисто.

Халкидики (Касандра) - свето тројство туризма, Полихроно, Ханиоти, Пефкохори. Стално свађа које место је боље мада је утисак да је све исто с***ње, друго паковање. Поједини годинама летују у истом месту у истој згради у истом студију. Лудило!

Фото: Профимедиа

 

Ситонија - то су исти они туристи са Касандре, само сад причају 'ми више волимо Ситонију, боље су плаже'. Мисле да су апгрејдована верзија туриста. Сви се, по правилу кад тад врате на Касандру.

Лефкада - сви имају исте слике, са истог места, са висине, само су девојке (жене) различите. 50 нијасни плавог. Вечно расправљају које је море боље Јонско или Егејско.

Тасос - прелазе хиљаде километара око острва у потрази за најлепшом плажом као за еликсиром младости. И сви имају ону њихову најлепшу плажу. Верни су и враћају се више пута. Још само да науче кад иде трајект из Керамотија да не постављају једно исто питање хиљаду пута.

Ставрос и околина - тихи, ретко кад нешто објаве, као да их је срамота што су ту на мору. Или немају чиме да се похвале. Не губе ни бурме, чудни неки људи.

Јужна Грчка - постоје и туристи који су се одважили да крену у беспуће Грчке испод Платамона у освајање острва, Пелопонеза, Атине. На њих се гледа као на авантуристе који иду у неистражене пределе без довољно информација о цени гироса, лежаљки, аутомеханичарима… њихове објаве углавном имају по неколико лајка уз скроман коментар 'лепо', а у себи се мисли Боже будале, поред онако лепог Неи Порија они лутају неким Кикладама", стоји у Андријиној објави, која се многима свидела.

Фото М. Анђела

 

"Хаха генијалан опис. Надам се да сви схватају да је ово сарказам", "Где су Сивота, Парга, Врахос, Превеза? Јесу ли и то неистражена беспућа? Или прелазна фаза ка неистраженим беспућима. Супер текст!", "Одличан текст, насмејах се!", "Правда за камењар у Лептокарији", "Брате свака ти златна што си је овде написао", "Оригинално", били су неки од коментара.

Ипак, они који су се осетили прозваним, нису имали речи хвале за ову поделу.

"Одавно нешто са мање укуса и хумора нисам прочитао", "Ма најбоље нигде да се не иде и нико никад ништа да не објави нико ништа да пита, нико да похвали нико да куди... Како ви што седите на првом облаку до Зевса, не би имали кога да исмевате!!! Е туго моја, чиме ви своју сујету храните", били су коментари оних којима се објава није свидела.

Један господин који се такође осетио прозваним, имао је потребу да објасни зашто се туристи из Ситоније не чују у групи.

"Ми из Ставроса мудро ћутимо јер је овде ваздушна бања, море чисто, разнолике плаже и плитко и дубоко, лежаљке само уз кафу стално пирка ветар, нема медуза и отровних риба, не скидају нам таблице, има воде цео дан, гирос врхунски у Пиатси само 3€, окружени брдима са шумом, нема цике вриске ни дискотека, ноћу хладно покриваш се ( не треба клима) досадно и врхунски одмор са скромном потрошњом. И да за наше из Зр и околине овде је пијаћа вода из чесме веома доброг квалитета. Поздрав баш сада из осунчаног Ставроса" написао је он.

БОНУС ВИДЕО: