Na Instagram stranici official.bih.srb.hr.cg na kojoj se objavljuju interesantni snimci i fotografije iz regiona, nedavno je osvanula slika koja prikazuje automobil sa hrvatskim tablicama parkiran u Kruševcu, na kojem je neko ostavio poruku: "Dobrodošli u Srbiju".

Sada je zabeležena slična situacija, samo obrnuta.

Fotografija prikazuje auto sa beogradskim tablicama, parkiran u Istri, na čijem je zadnjem staklu neko napisao: "Dobrodošli u Hrvatsku".

Kao i prva fotografija, i ova je izazvala veliki broj komentara.

"Potrebno je više takvih ljudi", "Divno.Biće tih nekih druženja.", "Biće lijepo kada se ovo desi u Splitu, Zadru... Za Istru to i nije neko iznenađenje", bili su neki od njih.

- Istra jeste zvanično Hrvatska ali u stvari etnički nije Hrvatska i Istra nikada nije bila neprijateljski raspoložena prema Srbiji, za razliku od drugih krajeva Hrvatske, to uvek treba imati na umu. Zahvaljući pogrešnoj politici posle Drugog svetskog rata pa nadalje Hrvatska je izbegla da ima barem dve pokrajine, a to su Istra i Dalmacija, ali zato su Srbiji nametnute dve pokrajine da bi bila slabija, ovo komentarišem ne iz razloga što nekoga mrzim već iznosim činjenice - glasio je jedan od dužih komentara.

BONUS VIDEO: