Ђоковић је славио у најдужем мечу у историји овог турнира са 2:1 и тако стигао до 39. мастерс титуле у каријери.

Имао је Алкараз практично победу у рукама средином другог сета, али је онда Новак показао да је бесмртан. Преокренуо је меч и славио.

Овај млади 20-годишњи Шпанац је по завршетку меча плакао као киша на својој клупи, али је као велики спортиста и шампион, смогао снаге да упути велике речи Новаку Ђоковићу.

Foto: Printscreen/Instagram/tsh.tennis

 

- Биће тешко за мене да причам, али даћу све од себе. Честитам Новаку, невероватно је играти против тебе, бити на нивоу са тобом. Какав је ово био меч. Али учим од шампиона попут тебе. - Хвала мом тиму. Ми радимо напорно да останемо на овом нивоу, захвалан сам што имам вас. Хвала и на професионалном делу. Много учим од вас сваког дана.

А Алкараз се посебно расплакао када је видео брата на трибинама.

- Мој брат је ту. Сјајно је имати те овде и то што ме бодриш сваки дан. Због тебе сам сваки дан све бољи човек. Хвала што си био уз мене. Синсинати, не могу да кажем довољно хвала, били сте дивни према мени. Синсинати мене воли, али ја волим Синсинати. Вратићу се јачи!

Док је Новак с друге стране од среће поцепао своју мајицу.

Фото: Профимедиа

 

Новак је прво пришао да честита Алкаразу на сјајној партији, а онда као Супермен поцепао мајицу уз урлик!

Видело се да му је ово значило више него било који меч, јер се вратио као феникс из мртвих и савладао првог тенисера у најдужем мечу у историји Синсинатија.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".