Ђоковић је стигао до трећег трофеја у Синсинатију, укупно 39. трофеја на турнирима из мастерс серије 1000. По томе је први у историји, са три више у односу на Рафаела Надала.

Новак је од раније једини тенисер на свету који је свих девет турнира из мастерс серије освојио најмање једном, а после вечерашњег тријумфа је осам од девет освајао најмање три пута. Све сем Монте Карла, где је два пута славио.

Фото: Профимедиа

 

Ово је уједно 95. титула Ђоковића у каријери и по томе је трећи на вечној листи, иза Роџера Федерера и Џимија Конорса.

Ово је био најдужи меч у историји Синсинатија, трајао је три сата и 49 минута.

Кренуло је спорим ритмом, тенисери су прилично лагано освајали своје гемове. Све до шестог гема, када је Ђоковић направио први брејк у мечу! Нажалост, није дуго трајала радост, пошто је Шпанац већ у наредном гему рибрејковао Новака.

Шпанац је у 11. гему направио нови брејк и повео са 6:5. Убрзо је потврдио брејк и после сат времена добио први сет за 7:5.

Фото: Профимедиа

 

Већ у финишу првог сета, који се играо по великој врућини и 34 степена, било је видљиво да Новак губи енергију. Када је Алкараз у трећем гему другог сета направио брејк за вођство 2:1, чинило се да је меч готов. Новак је затражио медицинску помоћ, али не због повреде већ због малаксалости. Лекари су му мерили пулс, а незванично, саветовали су и да размисли о одустајању од меча. Али се то није десило.

Новак је подигао ниво игре и направио тотални преокрет, пошто је направио брејк у осмом гему и изједначио на 4:4. До краја сета није било брејка, па смо ушли у тај-брејк. Али, трена рећи да је Алкараз пропустио меч лопту.

Новак је први стигао до мини брејка, али је Алкараз ухватио прикључак и изједначио на 3:3. Добијали су тенисери своје сервисе, све до резултата 7:7. Тада је Ђоковић направио поново мини брејк, а у наредном поену одсервирао за сет. Био је то невероватан повратак у меч Новака после свих дешавања на почетку сета, када је мало фалило да се меч прекине.

И Алкара је у паузи између сетова тражио медицински тајм-аут, пошто је ударио шаком у столицу, бесан због пораза. Том приликом је повредио прст.

Трећи сет је почео мирно у прва четири гема. Новак је у петом пропустио две брејк лопте, али је зато у седмом одузео сервис Алкаразу. Ђоковић је искористио тек пету брејк шансу и повео са 4:3.

Фото: Профимедиа

 

У наредном гему је потврдио брејк и стигао на гем од тријумфа.

Али ни то није било довољно у овом мечу. Права лудница је тек настала.

У деветом гему је Ђоковић пропустио две меч лопте, а у десетом је сервирао за меч. Гем је трајао више од 10 минута, Ђоковић је испустио нове две меч лопте, укупно четири, па је Алкараз стигао до брејка и изједначења 5:5.

Алкараз је у два претходна гема спасао четири меч лопте, а онда је у свом сервис гему спасао чак четири брејк лопте. И стигао на гем од тријумфа. Успео је Новак да уведе и трећи сет у тај-брејк.

И поново је добио тај-брејк. Повео је са 3:0, Алкараз се вратио на 3:3, а тенисери су до 5:4 узимали своје поене. Тада је Новак направио мини брејк за 6:4, а онда и одсервирао за 7:4 и коначну победу после три сата и 49 минута.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".