Ноле је славио у три сета после три сата и 49 минута након преокрета, драме, потеза о којима прича планета и меча који ће остати упамћен као један од најузбудљивијих и најквалитетнијих у историји тениса.

После епског меча дао је изјаву која је брзо обишла планету. Наравно, упућена је Карлосу Алкаразу.

Фото: Профимедиа

 

- Човече, дечко. Никад се не предајеш. Господе Боже! Волим то код тебе, али понекада бих волео да лакше одиграш неки поен. Шпанац никад не умире. Чуо сам то или искусио. Више не знам ништа - рекао је Ђоковић.

Новак се затим захвалио свом тиму.

- Хвала мом тиму што пролазимо кроз успоне и падове поново. Не знам како успевате да ме подносите, али хвала вам. Хвала што остајете ту и у тешким тренуцима, али и данас. Био је ролеркостер, један од најузбудљивијих мечева на било ком турниру.

Фото: Профимедиа

 

Потом је поручио да је ово меч због ког игра тенис.

- Изгледало је као Грен слем финале, и више од тога. Сваки меч је тако. Надам се да ћемо играти у Њујорку за пар недеља. За публику, не знам за мене да ли би било тако лепо. Осећао сам емоције када сам причао са братом. Срећан рођендан Ђушко, недостајеш ми брате, недостаје ми породица. Некад све узимамо здраво за готово, тај пут, то је некад по пар месеци. Имају људи многе теже проблеме него ми, али треба показати колико је стало до те конекције са породицом. И коначно, ви сте сви невероватни, фантастична енергија целе недеље. Ви сте један од разлога због којих играмо, 20 година каријере и овакви моменти кроз које пролазим су разлог зашто остајем. Волим вас, видимо се ускоро - поручио је Новак Ђоковић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".