Реч је о навијачу Панантанаикоса (43) којег је полиција идентификовала путем видео снимка. Он је раније учествовао у разним навијачким инцидентима, а једном је приликом и сам био повређен у тучи.

Полиција сматра да је управо он имао водећу улогу у нападу у Новој Филаделфији. Подаци показују да је био у директном контакту са Хрватима, те да је од самог почетка један од организатора напада. Грчке власти су закључиле да је управо он хрватским хулиганима показао како доћи у Грчку и у Атину, а не искључују могућност ни да је он снабдевао Хрвате ножевима, палицама, пајсерима и бакљама.

Приликом претреса његове куће пронађени су и одузети компјутер, бејзбол палице, кациге, мобилни телефон и визир, наводи се у саопштењу грчке полиције, преноси портал Прототхема.

Фото: Профимедиа

 

Грчки медији јављају да још није расписана потерница за навијачем који је своје учешће у тим нередима објављивао на друштвеним мрежама. Његово је име на великом списку умешаних у напад испред стадиона.

У оквиру истраге упоређује се генетски материјал ухапшених с оним на заплењеним предметима, али за сада нема подударања с генетским материјалом убијеног 29-годишњака навијача АЕК-а Михалиса Кацуриса.

Ухапшени распоређени у 16 затвора

Навијач АЕК-а Михалис Кацурис је убијен, а осам особа рањено у нападу навијача Динама на присталице атинског клуба у ноћи између 7. и 8. августа, уочи утакмице трећег кола квалификација за Лиге Шампиона.

Подсећамо, грчке власти су одредиле затворе за свих 105 хулигана, већином Хрвата, двојицу Грка и једног Албанца, који су ухапшени под сумњом да су учествовали у убиству Кацуриса. Ухапшени су распоређени у 16 различитих затвора у Грчкој.

БОНУС ВИДЕО:

ОЛУЈА НАПРАВИЛА ХАОС У НЕМАЧКОЈ: Аутомобили плутају по улицама

(Слободна Далмација/Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".