Морено Дебартоли успео је да његов лик дечака Малика из поменутог филма постане једна од најзначајнијих дечијих улога. Он је са Мирјаном Карановић и Микијем Манојловићем успео да дочара проблеме са којима се суочавала породица у том периоду. 

Међутим, његов животни пут није пут глуме, већ је доста другачији али врло могло би се рећи изазован, јер треба задовољити захтеве муштерија уколико важе за праве гурмане. Дебартоли је шеф кухиње сарајевског хотела "Бристол", а неколико година је именован и за званичног амбасадора светски познатог чоколадног бренда за југоисточну Европу.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Његова кулинарска прича почиње 1998. у Израелу. После добијеног искуства у Великој Британији, Морено се вратио у Тел Авив на позицију шефа-кувара за пецива и кетеринг. Он је 2009. године постао газда угоститељске компаније у Ријеци. Током школовања у израелској школи гастрономије, некадашњи неодољиви дечак Малик је 2002. године стекао диплому  "Ле Цордон Блеу" академије у Лондону као мајстор за пецива. У Сарајеву живи  врло срећним животом и нема жељу  да негде иде. 

- Надам се да више ниге нећу ићи, али никад се не зна. Осећам се као да никада нигде нисам ни ишао. Сарајево се, осим неких ратних трагова, није много променило. Што се каже "свој на свом". Моји родитељи Јосип и Емина који још живе у Израелу, чувају албуме са сликама и потписима свих глумаца из филма. Они се још нису вратили. Тамо приводе крају своје каријере и онда ће у Сарајево да дочекају заслужену пензију - каже Дебартоли.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: