Moreno Debartoli uspeo je da njegov lik dečaka Malika iz pomenutog filma postane jedna od najznačajnijih dečijih uloga. On je sa Mirjanom Karanović i Mikijem Manojlovićem uspeo da dočara probleme sa kojima se suočavala porodica u tom periodu. 

Međutim, njegov životni put nije put glume, već je dosta drugačiji ali vrlo moglo bi se reći izazovan, jer treba zadovoljiti zahteve mušterija ukoliko važe za prave gurmane. Debartoli je šef kuhinje sarajevskog hotela "Bristol", a nekoliko godina je imenovan i za zvaničnog ambasadora svetski poznatog čokoladnog brenda za jugoistočnu Evropu.

Foto: Jutjub printskrin

 

NJegova kulinarska priča počinje 1998. u Izraelu. Posle dobijenog iskustva u Velikoj Britaniji, Moreno se vratio u Tel Aviv na poziciju šefa-kuvara za peciva i ketering. On je 2009. godine postao gazda ugostiteljske kompanije u Rijeci. Tokom školovanja u izraelskoj školi gastronomije, nekadašnji neodoljivi dečak Malik je 2002. godine stekao diplomu  "Le Cordon Bleu" akademije u Londonu kao majstor za peciva. U Sarajevu živi  vrlo srećnim životom i nema želju  da negde ide. 

- Nadam se da više nige neću ići, ali nikad se ne zna. Osećam se kao da nikada nigde nisam ni išao. Sarajevo se, osim nekih ratnih tragova, nije mnogo promenilo. Što se kaže "svoj na svom". Moji roditelji Josip i Emina koji još žive u Izraelu, čuvaju albume sa slikama i potpisima svih glumaca iz filma. Oni se još nisu vratili. Tamo privode kraju svoje karijere i onda će u Sarajevo da dočekaju zasluženu penziju - kaže Debartoli.

Foto: Jutjub printskrin

 

(Informer)

BONUS VIDEO: