На Петрова је пуцано у насељу Драгеловци. Локални медији наводе да је жена која је била са њим повређена и да је у тешком стању превезена у болницу. Дневник наводи да су га чувала тројица телохранитеља и да се кретао уобичајеном рутом.

Петров је дуго био припадник специјалне јединице за борбу против тероризма након чега је упловио у пословне воде. Широј јавности је познат као власник осигуравајућих друштава и оснивач компаније за осигурање "Аполо и Болкан" деведесетих година прошлог века века.

Против њега је подигнута оптужница у предмету против криминалне групе "Хоботница" која се бавила рекетирањем и изнудама, али је касније ослобођен свих оптужби.

Алексеј Петров је био и саветник председника Државне агенције за националну безбедност 2008. и 2009. године, а неко време је и предавао на Универзитету за националну и светску економију у Софији. Кандидовао се за председника 2011. године, али је на изборима освојио тек нешто мање од један одсто гласова.

ПРЕЖИВЕО ДВА АТЕНТАТА

Петров је преживео атентат у августу 2002. године и 2015. године кад је на њега бачена експлозивна направа. Бизнисмен је трећи бугарски држављанин повезан са криминалним круговима који је убијен од почетка године.

Красимир Каменов убијен је у мају у Кејптауну док је 3. јуна Ангел Христов пронађен мртав у својој кући.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: