Na Petrova je pucano u naselju Dragelovci. Lokalni mediji navode da je žena koja je bila sa njim povređena i da je u teškom stanju prevezena u bolnicu. Dnevnik navodi da su ga čuvala trojica telohranitelja i da se kretao uobičajenom rutom.

Petrov je dugo bio pripadnik specijalne jedinice za borbu protiv terorizma nakon čega je uplovio u poslovne vode. Široj javnosti je poznat kao vlasnik osiguravajućih društava i osnivač kompanije za osiguranje "Apolo i Bolkan" devedesetih godina prošlog veka veka.

Protiv njega je podignuta optužnica u predmetu protiv kriminalne grupe "Hobotnica" koja se bavila reketiranjem i iznudama, ali je kasnije oslobođen svih optužbi.

Aleksej Petrov je bio i savetnik predsednika Državne agencije za nacionalnu bezbednost 2008. i 2009. godine, a neko vreme je i predavao na Univerzitetu za nacionalnu i svetsku ekonomiju u Sofiji. Kandidovao se za predsednika 2011. godine, ali je na izborima osvojio tek nešto manje od jedan odsto glasova.

PREŽIVEO DVA ATENTATA

Petrov je preživeo atentat u avgustu 2002. godine i 2015. godine kad je na njega bačena eksplozivna naprava. Biznismen je treći bugarski državljanin povezan sa kriminalnim krugovima koji je ubijen od početka godine.

Krasimir Kamenov ubijen je u maju u Kejptaunu dok je 3. juna Angel Hristov pronađen mrtav u svojoj kući.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: