Такозвана Пророчица је у браку са Радивојем Барбаковим добила синове Дејана, Драгана, Павла и Небојшу са којима је живела у Новом Милошеву, месту покрај Кикинде.

Комшије из Новог Милошева откриле су једном приликом да је "пророчица" тамо доживела језиву судбину, јер јој је најстарији син Дејан настрадао са 27 година у саобраћајној несрећи, син Драган је био ратни инвалид који је преминуо у 44. години од рака. Пре пет година умро је и најмлађи Небојша (41).

"Пророчица" је једном приликом смогла снаге да проговори о својој трагедији.

Фото: Н. Фифић

 

 

- Док ово причам отварам живу рану на свом срцу. Патим и плачем данима и ноћима. Сахранити три сина је нешто најгоре што може да се догоди једном родитељу - испричала је Зорка једном кроз сузе животну причу .

Тврди да је предвидела породичну трагедију.

Foto: Jutjub printskrin/ Go Rance

 

 

- Дејана сам преклињала да не иде у Црну Гору, али није хтео да ме послуша. Настрадао је када се аутобус сурвао у Кањон Мораче.

- Драган је био војни инвалид, оболео је од рака. Најмлађег сам сахранила у фебруару. Био је вредан, радио је на грађевини. Трагедије сам предвидела, али нисам могла да их спречим.

Фото: Н. Фифић

 

 

- Хвала Богу, син Павле ми је жив и здрав. Живи у Новом Милошеву и долази код мене. Из другог брака имам Драгослава који је узорно и вредно дете - рекла је једном Зорка.

Зорка је осуђивана због гледања у слике

"Видовита" Зорка је почетком двехиљадитих осуђена на 25 дана затвора на основу члана 13. Закона о јавном реду и миру, који гласи: 'Ко се бави врачањем, прорицањем судбине, тумачењем снова или сличним обмањивањем на начин на који угрожава спокојство грађана или ремети јавни ред и мир, казниће се новчано или казном затвора до 30 дана'.

Foto: Jutjub printskrin/REPORTAŽE - TV DUGA PLUS

 

 

Зорка је 1996. године у општини Палилула регистровала агенцију за "пружање астролошких услуга", и плаћала паушалан порез. Ипак, од астрологије није било ништа, јер је њена специјалност - "гледање у слику". Зорка је тражила да је заинтересовани лично посети, да обавезно понесе слику особе којој се гледа и само за пријем наплаћивала 50 немачких марака. И у писму је требало послати исту суму новца.

Син Павле због туче био у затвору

У Новом Милошеву, где је Зорка живела са првим супругом, причали су да су њена деца имала тешко детињство.

- Отац им је био алкохоличар и сав терет је био на Зорки. Она то није могла да трпи, па их је остављала да се сналазе. Децу скоро да је гајио комшилук, а њихова деца малишанима су носили свеће да се греју у хладним данима. Драган је једног дана био у кафани, комшија га је оборио и почео да га гази. Павле је пришао да помогне брату. Туча је била пријављена полицији и он је је око годину дана био у затвору - рекао је једном комшија који је инсистирао на анонимности.

Фото: Н. Фифић

 

 

Син Павле је једном рекао да нису тачне приче комшилука:

- Имам најбољу мајку на свету, која је за мене и браћу све учинила. По селу са слашћу да причају и надограђују оно што њима одговара. То ме боли.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: