Таман када је заокружила свој каријеру у требала да ужива у њој, Соња је преминула у 48. години у њеном стану 2008. године због недозвољених супстанци. 

Глумица је сахрањена у родном селу Доња Горевница, а нико од њених колега није присуствовао сахрани.

Фото: Архива Новости

 

- Зашто лоше пролазим у граду у ком живим, у земљи из које потичем, појма немам. Да није било Словеније, не бих преживела деведесете, а исто важи и за ово време. Волела бих да добијем средства и направим само још један савремени сајбер мјузикхол који би прерастао у клабинг, али овај град изгледа да нема афинитета према мени. Често чујем да да говоре како сам ексцесна личност, мада кад радим никад нисам таква, питајте кога хоћете - изјавила је глумица за медије.

- Некада сам хтела и да се удам, да будем конзервативна, да имам децу. Нисам јурила фрајере, а прогласили су да имам сиду и да се дрогирам. Боже опрости, сачувај и саклони. Можда сам у другој половини живота постала то што су желели - рекла је она једном.

-Изгледа да је самоћа цена моје слободе- закључила је глумица, не кријући да је као мала замишљала себе у браку, да оснује породицу и живи са човеком кога бескрајно воли.

Соња је последњи интервју дала за црногорске "Вијести" само два месеца пре смрти. 

БОНУС ВИДЕО: