Taman kada je zaokružila svoj karijeru u trebala da uživa u njoj, Sonja je preminula u 48. godini u njenom stanu 2008. godine zbog nedozvoljenih supstanci. 

Glumica je sahranjena u rodnom selu Donja Gorevnica, a niko od njenih kolega nije prisustvovao sahrani.

Foto: Arhiva Novosti

 

- Zašto loše prolazim u gradu u kom živim, u zemlji iz koje potičem, pojma nemam. Da nije bilo Slovenije, ne bih preživela devedesete, a isto važi i za ovo vreme. Volela bih da dobijem sredstva i napravim samo još jedan savremeni sajber mjuzikhol koji bi prerastao u klabing, ali ovaj grad izgleda da nema afiniteta prema meni. Često čujem da da govore kako sam ekscesna ličnost, mada kad radim nikad nisam takva, pitajte koga hoćete - izjavila je glumica za medije.

- Nekada sam htela i da se udam, da budem konzervativna, da imam decu. Nisam jurila frajere, a proglasili su da imam sidu i da se drogiram. Bože oprosti, sačuvaj i sakloni. Možda sam u drugoj polovini života postala to što su želeli - rekla je ona jednom.

-Izgleda da je samoća cena moje slobode- zaključila je glumica, ne krijući da je kao mala zamišljala sebe u braku, da osnuje porodicu i živi sa čovekom koga beskrajno voli.

Sonja je poslednji intervju dala za crnogorske "Vijesti" samo dva meseca pre smrti. 

BONUS VIDEO: