Дино Мерлин дао је екскузивни интервју у којем је открио како је написао песму "Београд" Светлани Цеци Ражнатовић, која се већ три деценије сматра химном српске престонице.

- Песма "Београд" је написана за Цецу Величковић у Швајцарској, у Ст. Галену, једне ноћи почетком '91. године, на молбу њеног тадашњег партнера Харуна Самарџића. Тада сам јој написао три песме, међу којима је и песма "Београд" - рекао је Дино.

Фото: АТА имагес

 

О периоду када је Цеца Ражнатовић била у Швајцарској писали су тадашњи медији.

Један од таквих текстова је и чланак објављен у листу Сабор 21. октобра 1991. под насловом "Јади Цеце Ражнатовић: Отац је крив за све", у којем аутор Екрем Милић пише како су сви кивни на младу звезду, и угоститељи, и публика, и новинари, због непрофесионалног понашања. Једноставно, како је навео новинар, Величковићева се није појављивала у заказано време на наступима и интервјуима, а за то је кривац био њен отац Слободан Величковић, који јој је тада био менаџер.

- Звучи невероватно, али је истинито. Иако пева више од три године, тек пре неколико месеци у Високом Цеца Величковић је примила на руке зарађени хонорар. Бројећи 40 милијарди старих динара прозборила је: "Први пут у животу да избројим свој зарађени новац и да знам колики ми је хонорар. Ћале о свему брине. Нико не зна истину о мом животу. Мој отац је јако строг. Волим га, али овако више не може. Он и мама мене не схватају. Желе да управљају мноме као девојчицом од 10 година. Пунолетна сам девојка, способна да организујем живот и каријеру како мени одговара" - пише у том тексту.

Фото: АТА имагес

 

Још један сличан овом објављен је у Експрес политици 4. марта 1992. Наслов "Куде је Цеца" више него јасно наслућује садржину чланка.

- Од пријатеља код којих је становала у Београду одселила се одмах после Нове године. Односно, није се одселила, него је само однела ствари и више се није јављала. После свега рекло би се да је лепој Цеци ударила слава у главу. Или је можда одлучила да остави певање и да се сасвим посвети филму, јер кажу да је одлично одиграла Коштану у Стојчићевом филму "Нечиста крв". Постоји и трећа верзија - да се Цеца напрасно заљубила и да јој је певање сада у другом плану. Прича се да је Цеца напустила родитељски дом у Житорађи и да је негде свила љубавно гнездо - између осталог пише у овом тексту, чији је аутор потписан као Д. Весовић.У истом новинама 12. јула 1992. новинарка Зорица Конић написала је текст "Пет месеци од бекства у Швајцарску: Цеца се враћа кући?".

Фото: АТА имагес

 

 

- Бекство у Швајцарску избацило је младу певачицу Светлану Величковић у ред спектакуларних личности. Пет месеци од тог шока звуци "Волим те", "Бабарога" и "Хеј, вршњаци" све мање се чују. На радио-таласима актуелни су сада неки други хитови. Хит питање, међутим, и даље је где је Цеца и да ли ће се вратити.

Осамнаестогодишња певачица смештена је у једном хотелу у Санкт Галену, ради пуном паром, о њеним пословима сада брину Есо и Харо Самарџић. Колеге које је срећу приликом гостовања по кафанама враћају се с причама како је Цеца заљубљена, пресрећна, а истовремено и с контратврдњама како је очајна, свесна да је погрешила и да се каје. Помињу се чак и фантастичне приче да је приморана да пева у кафанама где је забрањен улазак одређеним нацијама - навела је она. Даље Конићева наводи како има сазнања да је тада младу Цецу у Швајцарској посетио отац Слободан и да му је обећала да ће се вратити кући.

- Неспоразум око одласка је превазиђен и ћерка је обећала тати да ће убрзо доћи, можда већ овог викенда - стоји у том чланку.

Курир.рс

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".