- Видео сам авион који је летео, махао сам пилоту. Врло често они круже овде, а ја идем на њиву, поздрављамо се. Видео сам дим, нисам успео да видим шта се десило. Одавде једно 500 метара видео сам део од авиона - каже Керечки и додаје:

- Око девет сати сам га видео, када сам га поздравио, махнуо, али касније је пао. Дим се видео на два места, али ја нисам обраћао пажњу, јер се у ово време пале стрњике. Дим је био густ, мени необичан - рекао је мештанин, који је, како каже, "први пут доживео један тако несрећан случај".

Подсетимо, авион Есqуал ВМ-1Ц срушио се данас након полетања са аеродрома „13. мај“ код Земун Поља. Несрећа се догодила недалеко од полетно-слетне стазе аеродрома након фазе полетања. У двоседу се налазио само пилот. Одмах након несреће, односно губитка контакта са летелицом, Спасилачко-координациони центар Директората цивилног ваздухопловства узбунио је Хеликоптерску јединицу МУП-а Србије која је послала дежурни хеликоптер у претрагу. Летелица је лоцирана за мање од 10 минута.

"ВИДЕО САМ АВИОН, МАХАО ПИЛОТУ": Исповест човека крај чије њиве се срушила летелица у Батајници