- Video sam avion koji je leteo, mahao sam pilotu. Vrlo često oni kruže ovde, a ja idem na njivu, pozdravljamo se. Video sam dim, nisam uspeo da vidim šta se desilo. Odavde jedno 500 metara video sam deo od aviona - kaže Kerečki i dodaje:

- Oko devet sati sam ga video, kada sam ga pozdravio, mahnuo, ali kasnije je pao. Dim se video na dva mesta, ali ja nisam obraćao pažnju, jer se u ovo vreme pale strnjike. Dim je bio gust, meni neobičan - rekao je meštanin, koji je, kako kaže, "prvi put doživeo jedan tako nesrećan slučaj".

Podsetimo, avion Esqual VM-1C srušio se danas nakon poletanja sa aerodroma „13. maj“ kod Zemun Polja. Nesreća se dogodila nedaleko od poletno-sletne staze aerodroma nakon faze poletanja. U dvosedu se nalazio samo pilot. Odmah nakon nesreće, odnosno gubitka kontakta sa letelicom, Spasilačko-koordinacioni centar Direktorata civilnog vazduhoplovstva uzbunio je Helikoptersku jedinicu MUP-a Srbije koja je poslala dežurni helikopter u pretragu. Letelica je locirana za manje od 10 minuta.

"VIDEO SAM AVION, MAHAO PILOTU": Ispovest čoveka kraj čije njive se srušila letelica u Batajnici