- У шоку сам, пилот је био мој отац - рекао је за "Блиц" син пилота који је данас трагично настрадао у паду малог авиона код Батајнице.

- Да, дошло је до пада авиона. Сазнао сам и ја малопре, не знам шта се тачно десило. У шоку сам - додао је син пилота.

А. А. је и власник авиона који се данас срушио у Батајници, како се незванично сазнаје.

У авиону је био само пилот А. А. који је полетео са аеродрома "13. мај" у Земун Пољу, када се убрзо авион срушио у њиву.

- Полетео је и након 4-5 минута је имао неки отказ. Није могао да управља летелицом и срушио се у оближње кукурузе и запалио - наводи извор.

Авион је пао код ауто-пута Нови Сад ‒ Београд, у висини надвожњака у Батајници у њиву. Хитна помоћ је констатовала смрт пилота А. А.

- У једном тренутку је јавио да му не раде команде - прича извор.

Драматичне сцене

Одмах након несреће, Хеликоптерска јединица МУП-а Србије послала је дежурни хеликоптер у претрагу и летелица је лоцирана за мање од 10 минута.

Сцене су биле драматичне, густи дим је куљао из кукурузишта, а полицајци су кренули пешака како би се што пре пробили до лица места, јер је у питању неприступачни терен.

Авион који се срушио је ултралаки авион Есqуал ВМ-1Ц регистрације YУ-А299. Ултралаки авион Есqуал ВМ-1Ц први пут је представљен у јулу ове године. Производи га фабрика у Шведској чији је власник настрадали А. А. Прототип је ове године неколико пута посетио Србију, где је пилоте са његовим карактеристикама упознао његов власник и произвођач А. А. који је, нажалост, данас у њему настрадао.

БОНУС ВИДЕО: „НОВОСТИ“ НА МЕСТУ НЕСРЕЋЕ - Пилот погинуо у паду авиона у Батајници

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".