Пилот А.А. је непосредно пре пада, преко радио-везе, јавио да су му отказале команде и да авион не ради.

- Након неколико минута лета, пилот је јавио да летелица пада и да су му отказале команде. Тада се веза прекинула - каже извор из истраге.

Наводно, пилот није имао катапулт у авиону. Полиција је на терену и увиђај је у току.

Фото: принтскрин Јутјуб/Tango six

 

 

Авион се срушио у близини ауто-пута, код скретања за Батајницу. Пао је на подручју Батајнице око поднева, а полицији је око 12.10 пријављена несрећа, потврђено је ФоНету у Бироу за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Србије.

Авион је пао на врло неприступачно подручје, јављено је да се види дим, а на терен су упућени полиција, хитна помоћ и ватрогасци и тек кад пожар буде угашен имаћемо више информација, речено је у Бироу.

Директорат за цивилно ваздухопловство није се огласио, а у Центру за истраживање несрећа генцији ФоНет је речено да су "екипе упућене на терен". Хитна помоћ, која је упутила своје лекарске тимове на место несреће, за сада "нема повртаних информација".

Недалеко од места пада авиона је аеродром "13. мај" и центар за обуку пилота ултралаких ваздухоплова, али од званичника аеродрома ФоНет није могао добити информацију да ли је авион полетео са њиховог узлетишта или не.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".