Јелисавета Сека Саблић једна је од најпознатијих и најуспешнијих српских гумица, а њене бројне и брилијантно одигране улоге већ дуго је одржавају у центру интересовања, те и данас вредно ради и снима.

Фото: Петар Милошевић

 

 

Ипак, глумица је свој приватан живот одувек скривала од очију јавности и ретко прича о нечему што није везано за њену каријеру. Сека се удала у 34. години, родила сина Стефана о чијем оцу никада није говорила, а филмски познаваоци тврде да је искусила велику љубав и са колегом Божидаром Стошићем. Са њим је и глумила у првој позоришној представи у "Бошку Буха".

Сека, наравно, о њиховој љубави никада јавно није говорила, али многи тврде да је то била права љубав. Након што је Божидар Стошић преминуо 2018. године, у 82. години, Сека је отворила душу и кроз сузе испричала колико је поштовала Болета.

Фото: Архив Новости

 

 

- Много ми је жао. Он је био као глумац и као човек једно време веома присутан у мом животу. Играли смо годинама заједно Филумену Мартурано. Нисам знала да је болестан - рекла је она тада.

Божидар Стошић многе је засмејавао својим улогама, али пред крај живота, како је Сека тада изјавила, никоме није рекао да је болестан. Умро је на данашњи дан у 82. години, а свој живот посветио је глуми.

У једном интервјуу Божидар је открио да једино није играо у серији "Бољи живот", иако је био миљеник писца Синише Павића, јер његов колега Миодраг Петровић Чкаља није хтео да снима с њим.

Фото: Ненад Живановић

 

 

- У "Бољем животу" ме није било јер сам морао да имам директне сцене с Миодрагом Петровићем Чкаљом. Он је имао код себе списак од осам глумаца с којима није желео да ради. На њему је било и моје име. Нисам желео да дођем на снимање а да ме он избаци. Знао сам да ме то чека - открио је једном приликом за медије.

БОНУС ВИДЕО: