Супруга Николе Јокића одушевила је свет својом лепотом, али и темпераментом. О њеној срчаности, када бодри супруга, прича се и сада, али није остао непримећен и прелепи осмех којим плени. Међутим, мало је познато да је Наталија била у у избегличкој колони током "Олује". Наиме, мајка Даница ју је у наручју донела у Србију, а за родним местом и данас постоји жал. Ни сама не зна како су преживели тај стравичан прогон.

Јокићева жена је управо рођена 1995. године, а имала је само неколико месеци када је порала са породицом да напусти дом.

Репортери Новости "упознали" су Наталију у дану ужаса за српски прогнанички народ из Крајине.

- Био је 6. август 1995. године. У наручју мајке бежала је од "Олује". Врео дан. Танка линија између живота и смрти испред старог моста на Сремској Рачи. Примамо вест: избеглице из Крајине не могу у Србију. Вест се ширила као зараза. Људи изнемогли на дугом путу без хране, воде. Без наде у повратак, падали су од очаја. Напред им не дају, назад немају куд - писао је овај дневни лист.

 

 

Мама Даница је тада, покушавајући да успава малену Наталију у рукама готово клонулим од терета, рекла:

- Прва је беба рођена у овој години, у Крајини.

Њени Мачешићи су на крају мир пронашли у Сомбору, граду где је упознала НБА шампиона. Заволели су се још у средњој школи, а њихову љубав апсолутно ништа није могло да поремети.

Наталија је потом 2013. године отишла на колеџ у Оклахоми, а у то време Јокић је наступао за Мегу у Србији. Више пута је истицао да му је тај период без ње био најтежи у каријери.

 

 

Највећа Николина подршка

Наталија Јокић одушевила је цео свет начином на који је бордила свог супруга Николу током важних утакмица. Није крила задовољство и срећу док је са трибина навијала за свог супруга, а оно што је она показала тамо, чини се да ниједна друга жена није. Многи коментаришу њену срчаност коју преписују српском темпераменту.

БОНУС ВИДЕО: