Маја није штедела речи када је у питању Мерлинов долазак у Србију. Бројни грађани су формирали петицију да  се Мерлину забрани улазак због наводних изјава које говоре против Срба: 

- Срамота ме је у име свих нас. Мислим да је најнеобразованији слој нашег друштва купио карте за те концерте. Уместо да сви потпишемо петицију да му се забрани улазак у Србију, ми дозвољавамо да таква накарадна звезда пуни нашу Арену - прича Маја, па додаје:

Оне је рекла да певач воли српске паре, али и  не Србе. 

- Човек је првенствено пљунуо на себе и на своје изјаве, Мерлин први нема достојанство чим долази овде, а отворено је позивао на убијање Срба. Ниједан ументик не сме да буде обојен мржњом, иако сматрам да он и није ументик, јер је ухлебљење нашао тек с хитовима које је написао за Весну Змијанац и Цецу Ражнатовић. Највеће српске естрадне звезде. Не могу да схватим кога ми величамо, један обичан одрон који, подсетимо, јесте гадљив на Србе, али не и на српске паре - истиче певачица.

Идеју да се потпише петиција против Мерлина подржао је и фронтмен групе "Амадеус бенд" Александар Станимировић. 

- Чула сам изјаве Аце Амадеуса да би Мерлин требало да нам се извини у "Дневнику 2", и могу да кажем да сам поносна што има и нас са националном свешћу и достојанством, који се гнушамо рантохушачких и срамотних изјава оваквих олоша. Ја бих њега пустила да пева у Србији, али да претходно оде у Храм Светог Саве, прекрсти се три пута, покаже три прста и каже: "Ја волим Србију". И тада бих добро размислила - закључује Маја Николић за Информер.

БОНУС ВИДЕО: