Јован Марић (80), познати српски психијатар, недавно је шокирао јавност када је рекао да његов син Матеја (20) наводно хоће да му одузме једини кров над главом. Спорни стан од 120 квадрата у близини Палате правде Марић је преписао свом сину још кад је овај имао само седам месеци, како би га обезбедио у случају да се њему нешто догоди, пошто га је добио већ у позним годинама из трећег брака са психијатром, 30 година млађом, Данијелом Тиосављевић.

Адвокат Матије Марића, који сад има 19 година, Немања Јоловић, огласио се за Ново јутро на Пинку и испричао Матијину страну приче и његову истину, као и чињенице.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

- Господин Марић је изнео неистине тврдњом да његов син тражи његово исељење из стана. То није истина. Његов син тражи исељење из стана Александре Марић, друге по реду бивше жене Јована Марића, која је заједно са Јованом разним манифетлуцима успела да уђе у стан и упише се као власник тога стана. Када је покренут поступак развода брака између његове мајке и Јована, да би се осветио за тај развод, Јован је заменио браву стана у којем су њих троје живели заједно. У том поступку, добили смо да се врати кључ и да се њих двоје врате у стан. Тада смо сазнали да у том стану није Јован Марић него треће лице, Александра Марић. Дошли смо до пресуде којом је уговор о поклону стана сину иземђу Јована и сина је поништен. А онда је дошло до закључења поравњања наводне поделе имовине и признао другој по реду жени једну половину стана, а другу продао. Јован Марић је овде злоупотребио свој утицај на судског вештака где се Јован појавио као заступник свог малолетног детета иако је у том моменту малолетно детете поверено мајци. Овде је морао да се укључи и социјални радник - рекао је адвокат Матије Марић.

- Александра Марић до 16. јануара била је формални власник стана и она је ту живела, а Марић на другој адреси. Он је њих избацио на улицу из стана кад је Матија имао 10 година, а не Матија њега. У току развода их је избацио. После јануара ове године, поништењем тих уговора, формални власник тог стана је поново Матија. Поново је на снази првобитан уговор о поклону и ми смо сад покренули поступак за исељење из стана Александре Марић, а не Јована Марића - навео је адвокат.

- Професор Марић је полуистинама завео јавност да Матија не жели да га виђа. Матија је желео да га виђа и у току развода брака. Матија је искључиво поверен мајци уз могућност да га Марић виђа у контролисаним условима. Против Марића је био покренут поступак за заштиту од насиља према супрузи и детету - навео је адвокат.

- Јован је тај који је малолетно дете избацио на улицу кад је имао 10 година. Живели су као подстанари, и код сестре. Десет година смо се борили да докажемо на суду да је Јован Марић злоупотребом свог утицаја и положио злоупотребио да своје дете лиши стана који му је поклонио - објаснио је адвокат.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".