Имање од 66 хектара у Александрији, Вирџинија, стотинак метара удаљено од реке Потомак, са пристаништем и главном кућом од 1.500 квадратних метара у којој се из скоро сваке собе пружа поглед на реку познато је као Ривер вју естејт (River View Estate).

 

 

Последњи власници куће и имања били су бивши извршни директор компаније "Локед Мартин" Роверт Стивенс и његова супруга, који су је купили 2014. године за 18,6 милиона долара. 

Позната као Ривер Вју Естејт, главна кућа се простире на 16.000 квадратних стопа и састоји се од седам спаваћих соба и 13 купатила и има 400 стопа воденог фронта са погледом на реку Потомац. Имање такође долази са кућом за госте од 2.600 квадратних стопа са три спаваће собе и три купатила.

И чини се да сада можемо да разумемо шта је мислио први председник САД када је 1797. године, последњу годину на месту председника САД-а, изјавио - Радије сам да сам на својој фарми него да будем цар света.

Продати дом и имање само су део првобитних 1.800 хектара који је амерички председник купио 1760. године, према Америчком хортикултурном друштву, које још увек поседује део првобитне имовине, сада историјског обележја који служи као музеј.

Поред тога, продаја је закључена 29. октобра за 48 милиона долара, а укључивала је намештај и личну имовину у вредности од 2 милиона долара, наводи Мансион Глобал. Дом је остао у Вашингтоновој породици до 1859. године и од тада је променио власника само четири пута. У почетку се појавио на тржишту у септембру 2020. за 60 милиона долара, а дом је био модерно реновиран у прошлом веку.

Посебни садржаји укључују кућну теретану са прозорима радијуса који гледају на Потомац, суседни спа центар са сауном и парном купељом и затворени базен за отпор, према листи. Ту је и биоскоп, пријемна соба која води до погледа на баште и играоница са пуним баром и столом за билијар. Резиденција у америчком федералном стилу коју је дизајнирао архитекта Јим Рил, има терасе са погледом на воду којима се приступа из скоро сваке собе у кући, наводи се на листи.

Ту је и кочија са гаражом за четири аутомобила, гарсоњера, дугачко кривудаво пристаниште и неколико ружичњака. Само десет минута од градског подручја ДЦ-а, дом се сматра "паметном кућом" са системима за забаву "све контролише централна банка компјутера", наводи се на листи. Листинг је држала Хедер Кори из ТТР Сотхеби'с Интернешнал Ријалити.

(New York post)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".