Imanje od 66 hektara u Aleksandriji, Virdžinija, stotinak metara udaljeno od reke Potomak, sa pristaništem i glavnom kućom od 1.500 kvadratnih metara u kojoj se iz skoro svake sobe pruža pogled na reku poznato je kao River vju estejt (River View Estate).

 

 

Poslednji vlasnici kuće i imanja bili su bivši izvršni direktor kompanije "Loked Martin" Rovert Stivens i njegova supruga, koji su je kupili 2014. godine za 18,6 miliona dolara. 

Poznata kao River Vju Estejt, glavna kuća se prostire na 16.000 kvadratnih stopa i sastoji se od sedam spavaćih soba i 13 kupatila i ima 400 stopa vodenog fronta sa pogledom na reku Potomac. Imanje takođe dolazi sa kućom za goste od 2.600 kvadratnih stopa sa tri spavaće sobe i tri kupatila.

I čini se da sada možemo da razumemo šta je mislio prvi predsednik SAD kada je 1797. godine, poslednju godinu na mestu predsednika SAD-a, izjavio - Radije sam da sam na svojoj farmi nego da budem car sveta.

Prodati dom i imanje samo su deo prvobitnih 1.800 hektara koji je američki predsednik kupio 1760. godine, prema Američkom hortikulturnom društvu, koje još uvek poseduje deo prvobitne imovine, sada istorijskog obeležja koji služi kao muzej.

Pored toga, prodaja je zaključena 29. oktobra za 48 miliona dolara, a uključivala je nameštaj i ličnu imovinu u vrednosti od 2 miliona dolara, navodi Mansion Global. Dom je ostao u Vašingtonovoj porodici do 1859. godine i od tada je promenio vlasnika samo četiri puta. U početku se pojavio na tržištu u septembru 2020. za 60 miliona dolara, a dom je bio moderno renoviran u prošlom veku.

Posebni sadržaji uključuju kućnu teretanu sa prozorima radijusa koji gledaju na Potomac, susedni spa centar sa saunom i parnom kupeljom i zatvoreni bazen za otpor, prema listi. Tu je i bioskop, prijemna soba koja vodi do pogleda na bašte i igraonica sa punim barom i stolom za bilijar. Rezidencija u američkom federalnom stilu koju je dizajnirao arhitekta Jim Ril, ima terase sa pogledom na vodu kojima se pristupa iz skoro svake sobe u kući, navodi se na listi.

Tu je i kočija sa garažom za četiri automobila, garsonjera, dugačko krivudavo pristanište i nekoliko ružičnjaka. Samo deset minuta od gradskog područja DC-a, dom se smatra "pametnom kućom" sa sistemima za zabavu "sve kontroliše centralna banka kompjutera", navodi se na listi. Listing je držala Heder Kori iz TTR Sothebi's Internešnal Rijaliti.

(New York post)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".