За себе је изјавио да је Крајишник, човек, Србин из Хрватске, као и да се поноси својим српским родом и хрватском домовином.

Желео је да студира књижевност и да постане песник, али на наговор пријатеља уписао је загребачку Академију за позориште, филм и уметност. 1969. године је дипломирао.

Шербеџија као Тесла

У својој богатој каријери одиграо је бројне роле, а једна од оних која се посебно издваја била је у серији "Никола Тесла" из 1976. године, где је тумачио лик српског научника.

У то време, серија се снимала без велике помпе, а Шербеџија је овако говорио о изазову пред који га је ставила ова рола.

Фото: Јутјуб принтскрин/Mile Jukic

 

 

- Играти великог човека значи сносити велику одговорност. Велика личност често поједе глумца. Представа свих људи о Тесли је јединствена. Он је био велики, генијалан човек. Е, сада треба знати како да представиш тог великог човека. Учинио сам колико сма могао. Да бих испунио свој глумачки задатак морао сам много да научим, рекао је Шербеџија.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Незгоде се дешавају

Новинаре је интересовало да ли је глумац учествовао у извођењу неких од експеримената признатог научника, на шта је он потврдно одговорио.

- Да. Кроз мене је на тренутке пролазила струја напона 30-40.000 волти, Понекад сам осећао како ме тресе негде изнутра - рекао је Шербеџија, а онда су га упитали да ли се уплашио:

- Глумачки посао носи известан ризик. Зато сам и научио све поступке и експеримента. Звучаће, можда, мало банално, али морам испричати: пре десетак дана замало нисам погинуо код куће, и то од фена за косу. На снимања сам излазио на крај са џиновским трансформаторима, а код куће ме струја бацила на кауч. То је била ваљда нека опомена.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".