За живота остао је упамћен по бројним улогама које је имао попут улога у филмовима "Маратонци трче почасни круг", "Мајстори, мајстори", "Мајсторска радионица", "Радован III" и "Краљ Иби".

Фото: Архива Новости

 

Енес Кишевић, присетио се дирљивог сусрета са Зораном Радмиловићем неколико месеци пред његову смрт у Загребу. Зоран је тад био Енесов гост и њихово дружење се протегло до касно у ноћ. Тек око два сата ујутро Енес га је молио да крене назад у Београд.

- Он је тада већ био јако болестан. То је можда било пола године пред сам његов крај. Молио сам његовог возача да га вози назад у Београд јер је већ било касно и једва сам успео да га сместим у аутомобил.

Фото: Архива Новости

 

Неколико сати касније, након што је испратио Радмиловића изненадио га је познати глас напољу, а тај сусрет памтиће заувек.

- Кад неко мени на вратима пева "Устајте презрени...". Зоран! Каже он мени: "Знаш, већ сам био пред Београдом и сетим се да те нисам загрлио. Само сам дошао да те загрлим". То је мене тако пресекло. То је тако трезвеним гласом рекао... И он и ја смо знали шта значи тај загрљај - закључио је Кишчевић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".