Певачица је од доласка на сцену још током осамдесетих била препознатљива по обријаној глави која ју је издвајала од осталих уметника.

Но, њен заштитни знак има мрачну позадину - први пут је главу обријала са само 20 година као чин пркоса музичким директорима који су хтели да буде женственија - није хтела да је виде као 'само лепу'.

У једном интервјуу 2017. причала је о својим психичким проблемима и наводном дугогодишњем мајчином злостављању. Говорила јој је да је, за разлику од њене сестре, ружна и одвратна, а О'Конор се бојала и да би због изгледа била и злостављана.

Фото: Профимедиа/Јутјуб принтскрин

 

- А онда је почело... Кад сам ја имала дугу косу, представљала нас је као њену лепу и њену ружну ћерку. И зато сам одрезала косу. Нисам хтела да будем лепа. Било је опасно бити лепа јер би ме силовали и злостављали где год бих стигла. То је био огроман део моје одлуке - нисам хтела да будем силована и злостављана. Нисам хтела да се одевам као девојка, нисам хтела да будем лепа. Остале цуре те туку ако си таква - испричала је и додала да је, уз злостављање, музичка индустрија највише утицала на одлуку о њеном изгледу.

Описала је и застрашујуће стање на сцени тог доба, као и детаље о злостављању које је трпела.

- Једног дана су ме питали да пустим косу и носим кратке сукње како би могли да зараде и на мојој сексуалности. Али нисам хтела да ме тако продају, ако ћу бити успешна, желела сам да то будем јер сам добра као музичар - закључила је у разговору. 

Певачицина породица у среду је објавила тужне вести и замолила за приватност. Њен син Шејн преминуо је прошле године са само 17 година, а иза ње је остало још троје деце. 

БОНУС ВИДЕО: