Pevačica je od dolaska na scenu još tokom osamdesetih bila prepoznatljiva po obrijanoj glavi koja ju je izdvajala od ostalih umetnika.

No, njen zaštitni znak ima mračnu pozadinu - prvi put je glavu obrijala sa samo 20 godina kao čin prkosa muzičkim direktorima koji su hteli da bude ženstvenija - nije htela da je vide kao 'samo lepu'.

U jednom intervjuu 2017. pričala je o svojim psihičkim problemima i navodnom dugogodišnjem majčinom zlostavljanju. Govorila joj je da je, za razliku od njene sestre, ružna i odvratna, a O'Konor se bojala i da bi zbog izgleda bila i zlostavljana.

Foto: Profimedia/Jutjub printskrin

 

- A onda je počelo... Kad sam ja imala dugu kosu, predstavljala nas je kao njenu lepu i njenu ružnu ćerku. I zato sam odrezala kosu. Nisam htela da budem lepa. Bilo je opasno biti lepa jer bi me silovali i zlostavljali gde god bih stigla. To je bio ogroman deo moje odluke - nisam htela da budem silovana i zlostavljana. Nisam htela da se odevam kao devojka, nisam htela da budem lepa. Ostale cure te tuku ako si takva - ispričala je i dodala da je, uz zlostavljanje, muzička industrija najviše uticala na odluku o njenom izgledu.

Opisala je i zastrašujuće stanje na sceni tog doba, kao i detalje o zlostavljanju koje je trpela.

- Jednog dana su me pitali da pustim kosu i nosim kratke suknje kako bi mogli da zarade i na mojoj seksualnosti. Ali nisam htela da me tako prodaju, ako ću biti uspešna, želela sam da to budem jer sam dobra kao muzičar - zaključila je u razgovoru. 

Pevačicina porodica u sredu je objavila tužne vesti i zamolila za privatnost. NJen sin Šejn preminuo je prošle godine sa samo 17 godina, a iza nje je ostalo još troje dece. 

BONUS VIDEO: