Последњих дана акуелна је тема забране концерата српских певача на фестивалу "Острво љубави". Између осталог, забрањени су наступи Јелене Карлеуше и Хариса Џиновића, а на тему срамотне цензуре проговорила је и певачица народне музике Нада Топчагић

Она сматра да би реципроцитет требало да постоји, те да би свима онима који су се огрешили о Србију требало ударити ембарго.

- Српски народ је такав, врло брзо заборавља. Њихови певачи се код нас слушају на свим радио станицама, а ретко када ћете на радију у Загребу чути наше извођаче. Ја бих другачије радила да владам. Ако ти не даш мени, не дам ни ја теби. Ја теби дајем колач, а ти мени не даш - зашто бих ја била луда да ти дајем, а ти мене шутираш у д***? Забранила бих онима који су се о нас огрешили и који су нас пљували. Истом мером бих све враћала - каже Нада.

Фото: АТА имагес

 

Легендарна фолкерка открила је и да је и сама забрањена у Хрватској више од три деценије:

- Ја сам забрањена јер сам певала у Вуковару. Забранили су ме одмах 1990. године као да сам пуцала. Као да сам имала калашњиков са собом! Забрањена сам за век-векова. Ја сам у Вуковару одрасла, између Осијека и Винковаца - закључује Нада Топчагић за Информер.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: