Новак Ђоковић је на недавној конференцији говорио о нервнози током мечева које игра и том приликом открио је шта конзумира на терену.

- Банане, урме и вода, ја стварно не схватам, сваки меч исто, договоримо се, а они и даље не разумеју. Донесу ми јабуку. Каква јабука, човече. Онда нађем крушку, нема урме. Па ми доносе неке магнете, ма, свашта нешто - насмејао је Ноле тада окупљене новинаре.

Урме имају прилично импресивне здравствене предности. Поред мноштва витамина и минерала, богате су антиоксидантима, потпомажу здравље органа за варење, штите мозак и срце, подижу ниво енергије и кондиције. Три урме садрже око 200 калорија, 54 грама угљених хидрата са око пет грама влакана, грам протеина и немају масти. Ова количина обезбеђује и мање количине широког спектра хранљивих материја, укључујући витамине Б, витамин К, калцијум, гвожђе, магнезијум, калијум, цинк и манган, пише "Хелло".

Фото: Профимедиа

 

 

Магнезијум је важан минерал за људско тело и мозак. Он регулише функцију мишића и нерава, ниво шећера у крви и крвни притисак. Такође је кључан за синтезу протеина у телу.

Бакар, ког такође има у урмама, помаже да ваше тело добије довољно гвожђа. Заједно са магнезијумом омогућава телу да формира црвена крвна зрнца. Бакар такође помаже да кости остану здраве, пише Азра.ба.

Поред овог супервоћа, Новак Ђоковић конзумира и банане, које садрже три природна шећера – сахарозу, фруктозу и глукозу – и у комбинацији са влакнима савршене су за тренутно повећање енергије. Истраживања су показала да конзумација само две банане дневно осигурава довољно енергије за напорни тренинг од деведесет минута.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".