Како преносе страни медији, славни глумац почео је да плаче када је чуо одлуку суда.

Кевин Спејси проглашен је невиним, пошто је британска порота тако одлучила када је реч о 9 оптужби које су се водиле против ње, за сексуални напад, непристојан напад и најозбиљнију оптужбу - навођење особе да се укључи у пенетративну сексуалну активност.

Фото: Профимедиа

 

Пороти је било потребно 48 сати да донесе одлуку.

Звезда "Куће од карата" провео је протекле четири и по недеље у Соутхwарк Цроwн суду у Лондону, где се бранио од оптужби. Током суђења, порота је саслушала четворицу мушкараца који су поднели тужбе против глумца (ниједан од мушкараца не може бити именован из правних разлога).

Један од мушкараца, који је често долазио у контакт са Спејсијем почетком 2000-их, током глумчевог ангажмана на месту креативног директора позоришта Олд Виц, рекао је да га је Спејси више пута хватао за међуножје, укључујуц́и и један пут када су били на ауто путу.

ФОТО:Прфимедиа

 

Том приликом, мушкарац, који је рекао да је у то време возио, тврдио је да га је Спејси толико снажно зграбио за гениталије да је умало скренуо аутомобил са пута. Спејси је рекао да су мушкарци имали "споразумни" однос који је укључивао додиривање, али је иначе поштовао границе наводне жртве. Глумац је у потпуности негирао инцидент који је био близу судара и пружио доказе да се то није могло догодити у временском периоду на који се мушкарац жалио.

Друга притужба односила се на добротворну акцију 2005. године у којој је један мушкарац оптужио Спејсија да је упућивао бројне сексуално агресивне коментаре пре него што га је приковао за зид и ухватио за међуножје.

ФОТО:Прфимедиа

 

Спејси је негирао да је икада срео човека на догађају.

Трец́а притужба - најозбиљнија - укључивала је потенцијалну доживотну казну затвора. Подносилац жалбе је навео да је 2008. године завршио у Спејсијевом стану у Лондону где је заспао или је на неки начин остао без свести и пробудио се и затекао Спејсија како му изводи орални секс. Спејси је рекао да је сусрет био споразуман и, у ономе што је можда био кључни доказ, пружио је телефонске записе који су у супротности са исказом човека.

Фото: Јутјуб принтскрин/Било једном у Хрватској

 

Четврта притужба односила се на забаву у Спејсијевој изнајмљеној куц́и у Глостерширу. Након што је упознао наводну жртву у пабу, завршили су у резиденцији глумца где га је, како је рекла наводна жртва, Спејси пољубио у врат, ухватио га за пенис и рекао "буди кул, буди кул". Спејси је негирао сексуални напад, али је сусрет описао као пијани "неспретни пролаз" за који је касније покушао да се извини. Порота је одбацила сваку од тачака које се односе на рачуне мушкараца.

Првобитно је Спејси оптужен по дванаест тачака, плус додатак једној од тачака, али су оне прошле недеље смањене на осам због "правних техничких проблема". Ослобађајуц́е пресуде су још једна победа за Спејсија, који је добио грађанску парницу од 40 милиона долара коју је покренуо глумац Ентони Рап прошлог октобра. Рап је оптужио Спејсија за сексуално злостављање, што се наводно догодило 1986. године, али је њујоршка порота одбацила ту тврдњу.

 

Немања Расиц

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".