До пуцњаве је дошло око 10.30 сати, у стану повређеног мушкарца, у вождовачком насељу Браћа Јерковић, после краће свађе због, наводно, новчаног дуга.

Полиција још истражује шта се тачно догодило између двојице другара. Према неким информацијама Иван Н. је јуче, рано ујутру дошао код Михајла Ч., са којим је, наводе оперативни подаци полиције, био у одређеним пословима.

- Учинило ми се да сам чуо неке повишене гласове, личило је на свађу два мушкарца - испричао је један од комшија зграде у Заплањској улици, где је дошло до пуцњаве. - Убрзо потом проломили су се и неки звуци, налик петардама. Тек када сам видео кола Хитне помоћи и полицију схватио сам да се нешто озбиљно догодило.

У стану је, сав у крви, затечен Михајло Ч., који је са тешким повредама пребачен у Ургентни центар. Он је одмах оперисан и у тешком је стању. Има поврде руке и стомака.

После пуцњаве, Иван Н. се дао у бег, а полиција је прогласила акцију Вихор. После само пола сата он је уочен, опкољен и ухапшен. Код њега је пронађен и пиштољ из ког је, како се сумња, испалио најмање седам метака у Михајла Ч.

Полиција је неколико сати радила увиђај у стану рањеног мушкарца, а на место догађаја стигао је и тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду, које је одмах започело истрагу. Ивану Н. је одређено полицијско задржавање до 48 сати, после чега ће бити спроведен у Палату правде.

- Тужилаштво са полицијом покушава да утврди мотиве ове пуцњаве и рањавања - наводи наш извор близак истрази. - Помињу се новчана дуговања из послова са оне стране закона, али то се тек проверава. У овом тренутку, не зна се ни ко је коме ту дуговао и да ли таква дуговања заиста и постоје, као и да ли је реч о новцу или некој врсти робе.

БОНУС ВИДЕО: