Интервенција ватрогасаца и даље је у току, а како Танјуг незванично сазнаје, очекује се да буде локализован у току ноћи.

Како је Танјугу речено у МУП-у, нема угрожених стамбених објеката у поменутим селима, а пожаром је обухваћен предео са високом травом, ниским растињем и четинарима.

У најтоплијем делу године у пиротском крају избија на десетине пожара у пољу, упркос апелима и агронома, ватрогасаца и МУП-а да паљење стрњике може имати несагледиве последице.

Како је данас саопштила пиротска полиција, од почетка године, на подручју за које је надлежно Одељење за ванредне ситуације у Пироту, евидентирано је укупно 186 пожара, од којих 108 на отвореном, док су у истом периоду претходне године евидентирана укупно 382 пожара, од којих 280 на отвореном.

За непоштовање одредби Закона о заштити од пожара, којом се забрањује ложење ватре у шуми и на удаљености 200 метара од ивице шуме, за физичка лица предвиђене казне од 10.000 до 50.000 динара, док казне за спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа за физичка лица износе 10.000 динара, а за правна од 300.000 до милион динара-наводе из МУП-а.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".