Како је истакао Сеничић, једна од агенција имала је госте у хотелу који се налази у месту Киотари на југу острва.

Они су успешно евакуисани. Такође, 26 српских туриста који на Родосу бораве евакуисано је из истог подручја.

- Њих 26 је евакуисано и на сигурном су. Један део туриста већ је у другим смештајима, у којима је било места. Један део је у заједничком смештају у једном хотелу у граду Родос и сада се планира повратак. Неки од гостију желе одмах назад, али већина жели да настави летовање - објаснио је Сеничић.

Има преко 1.000 наших туриста на Родосу

Он је у претходној изјави истакао да на Родосу тренутно има око 1.000 српских туриста и да се већи део њих налази у југоисточном делу, који није угрожен.

 - Српски туристи нису угрожени јер је пожар у југоисточном делу острва, а наши су на крајњем северу, где је сам град Родос. То је доста далеко, има сигурно између 50 и 70 километара. Углавном су групе наших туриста у том делу острва.Јуче је један чартер отишао, а један дошао нормално, тако да ми немамо информације да су српски туристи угрожени. Има их око 1.000. Чартери и даље функционишу, има и редовних линија, а има и индивидуалних гостију - рекао је Сеничић.

Подсетимо, на грчком острву Родос већ пети дан букте пожари, који су сада довели до масовне евакуације туриста из угрожених подручја.

Ватрогасци описују пожаре као најтеже с којима су се суочили. Острво се, наиме, још од уторка бори с пожарима потпомогнутим јаким ветром. Више од 3.500 људи евакуисано је копном и морем на сигурно. Према информацијама министарства за климатску кризу и цивилну заштиту у Грчкој, нема пријављених повреда.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".