Локални ватрогасци воде надљудску борбу са ватреном стихијом како како ограничили ширење пламена. Грчки медији извештавају се да они тренутно на Родосу раде у пакленим условима, пошто је ветар савезник ватре и распирује је до огромних висина.

Метеоролошка служба Грчке поставила је на Фејсбук снимак који показује сву опасност у којој се налазе који покушавају да обуздају пожар.

Пожар који је наставио да се неконтролисано шири на грчком острву Родосу приморао је надлежне да покрену опсежну операцију евакуације око 1.000 људи из најугроженијих подручја. 

Ватрогасне екипе покушавају да обуздају ватрену стихију користећи ватрогасна возила и авионе канадере, а у операцији евакуације у областима Киотари и Лардос на југоистоку острва учествују бродови грчке Обалске страже и више од 20 приватних чамаца, потврдио је званичник обалске страже, преноси Ројтерс.

Како је јутрос саопштено из ватрогасне службе, ситуација на Родосу и даље је тешка, а јутрос је у помоћ грчким ватрогасцима пристигло је 30-ак колега ватрогасаца из Словачке са 4 ватрогасна возила, пренео је раније атински дневник Катимерини.

Од последица пожара оштец́ена су три хотела у приморском селу Киотари, а службе цивилне заштите су упозориле на веома висок ризик од избијања шумских пожара и у другим областима у Грчке с обзиром да се у наредним данима очекују температуре и до 45 степени Целзијуса.

Пожари у Лаконији и западној Атици су под контролом, али ватрогасне снаге остају у приправности и распоређене на терену како би на време спречиле избијање било каквих нових пожара.

Власти су саопштиле да постоји веома висок ризик (категорија 4) од појаве пожара у чак седам региона земље, пренео је раније дневник Катимерини.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".